Vabilo

Letos spomladi smo se ob novicah o krutih primerih nasilja v slovenskih šolah spraševali o razlogih, zakaj je med mladimi vedno več medvrstniškega nasilja in vedno manj sočutnega sprejemanja ter medsebojne pomoči. 

Je za takšno stanje kriva dolgoletna permisivna vzgoja v družinah, premalo vzgojnega delovanja v vrtcu in šoli, ali pa so mladi zgolj posnemovalci splošnih družbenih razmer. 

Vrtec in šola naj bi bila prva skupnost, drugi dom, kjer bi se otroci učili sodelovanja, strpnosti, potrpežljivosti, sočustvovanja in solidarnosti. A z neprimernim in nasilnim vedenjem otrok se soočajo tudi vzgojitelji, učitelji in starši.

Vabljeni torej v torek, 17. oktobra ob 19.00 uri na pogovorni večer, ki se bo odvijal v gradu Dvor. Tema pogovornega večera je Moč in nemoč vrtca in šole pri vzgoji otrok. Z gosti se bomo pogovarjali o tem, koliko vzgojne moči imata v resnici vrtec in šola, in kako jim pri vzgoji lahko pomagajo starši.

V pogovoru bodo sodelovali: Jože Povšin, ravnatelj preddvorske šole, Suzana Delavec, pomočnica ravnatelja za vrtec pri šoli in dve svetovalni delavki – Bojana Kvartuh iz vrtca in Erna Meglič iz šole. Pogovor bo vodila ga. Ivka Sodnik.

 

VABLJENI!

 

Dostopnost