V sredo, 22.9.2020, smo se gozdni radovedneži odpravili v gozd, da poiščemo jesen. Opazovali smo drevesa in liste, ki spreminjajo barvo ter iskali jesenske plodove.

V gozd smo se odpravili s trakovi na glavah, ki smo jih okrasili z jesensko obarvanimi listi in plodovi. V tišini gozda smo telovadili s palico, ki smo jo mimogrede pobrali. Ob starem parobku smo prisluhnili pravljici o prijateljstvu. Zatopljeni v poslušanje pravljice nas je nekaj presenetilo. Mimo nas je odeta v slikarsko oblačilo, s paleto barv in čopiči priplesala tetka jesen. Otroci so jo začudeno opazovali, saj se jim je zdela nekam poznana. Otroci so molče spremljali njeno slikanje in sodelovali v pogovoru. Zanimalo jo je kaj počnejo v gozdu. Otroci so ji povedali, da smo iskali jesen in kaj vse so odkrili. Rumeni, rjavi, oranžni listki, gobe, jesenski podlesek, resa, kostanj,… 

Tetka jesen je otroke pohvalila, da dobro opazujejo naravo. Z otroki je želela deliti radost barvanja listov dreves. Poslikala jim je nosove ter zaželela vse dobro v jeseni in bogato letino.   

zapisala: Simona Jekovec

Dostopnost