V petek, 12.5., je za otroke iz skupine Sončki prišel težko pričakovani dan. Končno so dočakali, da bodo noč preživeli v vrtcu. Ker je noč v vrtcu za otroke vedno nekaj zelo posebnega, smo se tokrat vzgojiteljice skupaj z otroki preoblekle v kavbojce.

Ob petih so se vrata vrtca Storžek na stežaj odprla samo za kavbojce in kavbojke. Vstop skozi vhodna vrata je namreč vodil na sam divji zahod. Kavbojsko noč smo v avli vrtca otvorili s plesom v vrsti. Sledile so zabavne kavbojske igre kot so: natikanje konjskega repa z zavezanimi očmi na konjsko telo, metanje podkev, metanje lasa na konja… V foto kotičku so kavbojke in kavbojci naredili spominsko fotografijo v stilu »Išče se… za nagrado $ 50.000«. Po odlični kavbojski večerji s hrenovkami nas je čakalo še streljanje z lokom in ribolov. In ker na kavbojskem večeru zagotovo ne sme manjkati niti rajanje, so nad plesom navdušeni kavbojci zaplesali na slovenske kavbojske in druge kantri pesmi.

Kavboji so poznani tudi kot iskalci zlata, zato smo se tudi mi z baterijami v rokah odpravili na lov za pravim kavbojskim duhom, ki nam je po celem vrtcu navihano skril mala zlata darilca. Vsak s svojim zakladom, so mali kavbojci »skočili« v pižame in zlezli v spalne vreče. Ker je bila noč še mlada, smo si pogledali še kavbojsko risanko. Nato smo ob prižganem kurišču končno zaspali.

Ob prvih žarkih vzhajajočega sonca so se začeli zbujati tudi naši kavbojski junaki. Pripravljeni na nove dogodivščine so se posladkali z marmeladnimi krofki in naša kavbojska noč v vrtcu se je tako končala.

Zapisala: vzgojiteljica pomočnica Lara Šmajd

Dostopnost