V mesecu novembru 2022 so otroci iz skupine Oblački in predšolski otroci iz skupine Sončki obiskovali plavalni tečaj v olimpijskem bazenu Kranj. Na tečaju so:

– v vodi so se po skupinah igrali različne igre, kjer so oponašali različne živali, se preko igre navajali na vodo, se ob tem zabavali in uživali v vodi;

– na koncu so imeli nekaj minut proste igre, kjer so se lovili po bazenu, se špricali z vodo, se igrali npr. igro Kdo se boji črnega moža?

– zadnji dan so imeli preverjanje znanja, kjer so potopili glavo, naredili zvezdico, nekateri otroci pa so že nekaj časa tudi drseli na vodi ali v preprostih tehnikah plavanja preplavali 8 metrov.

– plavalni učitelji so jim zadnji dan na vodo postavili blazino za hojo po vodi, kjer so otroci lovili ravnotežje, se zabavali, skozi obroč skočili iz blazine…

Bistvo tečaja je bilo navajanje na vodo in uživanje v njej, tako da vsem otrokom čestitke za pogum, saj so strah pred vodo na koncu tečaja premagali prav vsi otroci.

Zapisala vzgojiteljica Klavdija Ribnikar

Zahvaljujemo se občini Preddvor, ki je finančno podprla izvedbo plavalnega tečaja in tako omogočila udeležbo na tečaju vsem otrokom pred vstopom v šolo.

Dostopnost