V vrtcu Preddvor – v enoti Storžek, po dogovoru z županoma g. Roblekom in g. Karničarjem, od 2. novembra izvajamo nujno varstvo otrok. Kljub težkim razmeram skrbimo, da se dogajanje v vrtcu nadaljuje.

Posebno pozornost namenjamo higienskim priporočilom (pravilno umivanje rok, pravilno kihanje/kašljanje, uporabljanje robčkov), skrbi za zdravje in splošnemu bontonu. V ta namen smo spoznavali slikanico Ačiiiha! Bonton za vse živali od avtorice Kelly Mij.

Zdravje si v vrtcu krepimo z zadostnim vnosom vitaminov v obliki svežega sadja in preživljanjem časa na svežem zraku. Jesensko vreme nam je zaenkrat naklonjeno, zato ga izkoriščamo s polnimi pljuči. Veliko časa preživljamo v gozdu, kjer imajo naši otroci neskončno igralnico. Kaj vse se da početi v gozdu! Opazovali smo živali, se igrali s kupi listja, ustvarjali šopke iz listja in palic, tipali drevesa, nabirali naravni material…vsak dan pa se nam porodi kakšna nova ideja J. Nekaj materiala smo iz gozda prinesli v igralnico, kjer so s pomočjo otroških rok, nastali čudoviti ježki in polžki.

Trenutno so v vrtcu otroci, ki zaradi narave dela svojih staršev, ne morejo biti skupaj z njimi. Skupina teh otrok je majhna, tako da imamo možnost, da se jim posvečamo še toliko bolj kot običajno – se veliko pogovarjamo, se skupaj igramo in tako skrbimo, da se otroci v vrtcu počutijo čim bolj domače.

Vsi skupaj upamo, da se razmere čim prej umirijo in se zopet vidimo.

Lep pozdrav iz vrtca Storžek.

Avtorica: Karmen Pogačnik

Dostopnost