Pretekli petek, 19. 11. 2021, smo jutro v vrtcu pričeli z zdravim tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Pred zajtrkom smo mize okrasili s posebnimi pogrinjki. Poleg domačega kruha smo se posladkali z medom naših slovenskih čebelarjev, domačim maslom in toplim mlekom iz bližnjih kmetij. Ker k tradicionalnemu slovenskemu zajtrku spada tudi sadje, smo si za konec privoščili tudi jabolko.

Na ta poseben dan so nas obiskale različne čebelice, ki so nam namenile nekaj besed o samem medu in kako ga pridelujejo.

V čast Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku smo izvajali različne dejavnosti. Spoznavali smo čebele, njihov pomen, čebelarstvo in čebelarske pripomočke. Pogovarjali smo se o zdravi, doma pridelani hrani, katera ima boljši okus in vonj. Prepevali smo pesmi o čebelicah in zaplesali na Slakovo pesem z naslovom Čebelar. Sestavili smo tudi svojo čebelico, katero smo prilepili na list papirja. Po celodnevnem druženju s čebelico smo le to povabili, da se nam pridruži na sprehodu, kjer smo skupaj obiskali bližnji park, ter poiskali in pozdravili še ostale čebelice. Nato se je našemu druženju bližal konec, saj se nam je mudilo na kosilo. Čebelico smo pobožali in jo povabili naj nas ponovno obišče naslednje leto.

 

Avtorica prispevka: Lara Šmajd

Dostopnost