Na prvi jesenski dan, je vrtec obiskala prav posebna gostja – Botra Jesen. Ta prijazna obiskovalka, ki s seboj prinaša bogastvo jesenskih barv in plodov, je s svojim obiskom razveselila tako mlajše kot starejše skupine otrok, da bi otroci pobližje spoznali jesensko naravo in pridelke.

Starejše skupine otrok so Botro Jesen pričakale v bližnjem gozdu, kjer so skupaj raziskovali lepote narave. Popeljala jih je na kratko gozdno pot, med katero so otroci odkrivali različne jesenske plodove, kot so želodi, kostanji in raznobarvni listi. Pokazala jim je tudi različne pridelke, kot so koleraba, buča, koruza, korenje, hruške, jabolka in grozdje.

Mlajše skupine otrok so Botro Jesen pričakale kar v igralnici. Otroci so si skupaj z njo ogledovali jesenske pridelke, ki jih je prinesla s seboj, z zanimanjem so jih opazovali, tipali in vonjali.

Otroci so bili očarani nad barvitostjo narave, medtem ko jim je Botra Jesen pripovedovala o spreminjanju letnih časov in pomenu jeseni za pripravo narave in živali na zimo. Skupaj so zapeli tudi nekaj jesenskih pesmi in Botra Jesen je otroke spodbudila, da čim večkrat odidejo na sprehod in opazujejo spreminjanje narave.

 

Napisala vzgojiteljica Tinkara Čuk

Dostopnost