Pretekli teden je bil za skupini Žogice in Sončki, prav poseben! Imeli smo mobilni teden. Sedaj se verjetno sprašujete, kaj pa to pomeni? Z veseljem vam povemo. V vrtcu smo se veliko pogovarjali o prometu in ugotovili, da se veliko preveč vozimo z avtomobili. Ugotovili smo tudi, da bi velikokrat lahko prišli v vrtec peš, še bolj zabavno pa je priti s kolesom, skirojem ali rolerji. Zakaj pa, boste rekli? Sedaj vemo, da med vožnjo iz avta prihajajo izpušni plini, ki škodijo naravi in naša naloga je, da če se le da, se na pot opravimo z avtobusom, vlakom, peš ali pa s kolesom in tako poskrbimo za našo naravo, da bomo imeli v našem Preddvoru veliko svežega zraka! Poleg skrbi za naravo, pa smo že zjutraj poskrbeli za ”jutranjo telovadbo”, ki je dobra za naše telo. Na plakat smo narisali, kako izgleda ulica brez prometa. Prav zanimiva je, lahko si jo ogledate na našem hodniku. Ob dopoldanskem sprehodu čez Preddvoru pa smo ugotovili, da imamo na cesti en kup prometnih znakov. Vseh še ne poznamo, se jih bomo še naučili, vendar znak, kjer piše STOP, poznamo vsi!

V skupinah smo se igrali tudi igrico Beli zajček; naša zajčka sta bila na začetku tedna siva in umazana od izpušnih plinov, vsak dan pa sta postajala bolj čista in bela, saj smo v vrtec prihajali peš, s kolesom ali skirojem in ob prihodu v vrtec smo dobili bel košček, ki smo ga nalepili na zajčka. Sedaj je že skoraj čisto bel!

Najbolj pa smo uživali, ko smo konec tedna v vrtec prišli z našimi kolesi ali skiroji, seveda s čelado na glavi. To je bil prav poseben dan! Svojim prijateljem smo lahko pokazali svoja prevozna sredstva, vzgojiteljice pa so poskrbele, da smo lahko pokazali, kako jih vozimo. Pred vrtcem smo imeli prazno parkirišče in pripravljen poligon, kjer smo se lahko vozili in premagovali različne ovire. Vozili smo se lahko tudi po igrišču in se šli različne igre, kar s kolesi.

Imeli smo lep teden in potrudili se bomo, da bomo še naprej v vrtec prihajali peš in skrbeli za naš zrak. Tudi vas vabimo, da se nam čim večkrat pridružite!

Vzgojiteljica Martina Ugovšek

Dostopnost