»Miška sem osamljena, rada bi prijatelja, ki se z mano bi igral, z mano plesal, se smejal. Kje le kje, prijatelj se dobi, na svetu res je žalostno če prijateljev ni.«

 Je miška našla prijatelja? Kaj mislite?

Seveda ga je! V preddvorskem vrtcu Storžek je polno nadobudnežev, ki komaj čakajo da se igrajo, rajajo, smejijo in kaj novega naučijo! Glasbena pravljica, ki so jo uprizorile vzgojiteljice, je požela val navdušenja, otrokom pa prikazala, kaj pomeni biti dober prijatelj.

Mesec december je v vrtcu še posebej čaroben. Pekli smo parklje, izdelovali okraske iz slanega testa, sejali božično žito, imeli pravi dogodek ob prižigu luči, rajali smo ob harmoniki, kitari, flavti, zraven pa seveda tudi zapeli. Konec decembra si bomo pričarali še božični kino, prebirali pravljice in čakali, da nas po enotah obišče Dedek Mraz, saj smo bili letos res zelo pridni.

 V vrtcu Čriček na Beli je december v znamenju prijaznega in dišečega pričakovanja praznikov. Otroci so spoznavali tradicijo koledovanja, miklavževanja in peke piškotov, staršem pa je na voljo spletna cajna. Skozi mesec se družijo ob pravljicah, ustvarjanju praznične dekoracije, dramatizaciji, plesu in čajankah. Ustvarili so senzorne smrečice in kotičke z lučkami, pa tudi novoletne voščilnice in koledniška darilca.

 V vrtcu Palček na Jezerskem stoji smrečica presenečenj, skozi katero otroci dnevno odkrivajo ideje za prijaznost, delajo dobra dela in rajajo na snegu. Za starše so pripravili nastop, čaka pa jih tudi pravi pohod z lučkami.

 V januarju 2023 se bo enotam pridružil še vrtec Biba z novimi prijateljčki, ki bo zaživel na podružnični šoli Kokra.

 »Svet postane lep, prelep, ko imaš prijatelje, žalost, radost, jok in smeh, glej prijatelj spremlja te. Oh kako pri srcu je toplo, s prijaznostjo, prijateljstvom je v življenju lepo.«

 V novem letu, ki prihaja, vam želimo mnogo drobnih pozornosti, toplih objemov, zašepetanih zahval in otroških poljubov. Naj bo novo leto čarobno, kot so čarobni otroci.

 

Kolektiv vrtca Storžek, Čriček, Palček in Bibe!

Dostopnost