Mlajši, vrtčevski otroci, pogosto gledajo starejše šolarje z občudovanjem. Opazujejo jih pri igri in vanjo se zelo radi vključijo, če jim starejši le dovolijo. Na Jezerskem so druženja v času bivanja v vrtcu oz. šoli otroci različnih starosti sicer navajeni predvsem na skupnem igrišču, saj so vsi najbolj zadovoljni, ko smo na igrišču istočasno. Takrat v trenutku, ko pridemo ven, šolarji pridejo po svoje mlajše bratce, sestrice, bratrance, sestrične ali sosede in jih vključijo v svojo igro.

V letošnjem šolskem letu smo naredili še korak naprej in se z učiteljicami dogovorili za novo obliko sodelovanja med vrtcem in šolo. Vsak torek zjutraj pride v skupino Žabice en od šolarjev, ki pomaga pospraviti po zajtrku, potem pa se z otroki še igra, jim pripoveduje pravljice, si podaja žogo, sestavlja kocke… Naše »Žabice« starejše otroke gledajo z občudovanjem in so nad možnostjo igre z njimi navdušene.

Mislim, da je večina šolarjev to »obveznost« vzela za prijetno doživetje, čas, ki je namenjen druženju z malčki, običajno prehitro mine tako za starejše, kot tudi vrtčevske otroke.

zapisala in fotografiji: Urška Furlan

Dostopnost